equipment architects renovates traditionally protected farmhouse in switzerland

0 7

including a brand new chapter to the historical past of an 18-century farmhouse 

 

on the southern fringe of the hamlet tobler, in buechberg, switzerland, equipment architects has given new life to an 18th-century conventional farmhouse. the workforce has accomplished the preservation, renovation, and annex alternative of the landmarked constructing, remodeling it into two new residential models that meet at the moment’s wants. 

 

 

by way of the construction’s intensive 300-year historical past, all of the house owners and residents have left their very own distinctive mark. subsequently, it was with nice curiosity that the equipment workforce – along with the proprietor, native authorities, and different planners – devoted themselves to this challenge home and its totally different layers. their purpose was to protect and present as a lot of the unique substance as potential, whereas adapting the development to the current day. 

historically protected farmhouse in switzerland gets second life through kit architects' renovation
shed alternative constructing entrance

all pictures courtesy of equipment architects

 

demolishing all unpreservable elements

 

the farmhouse initially boasted an hooked up barn that now not exists, however whose earlier quantity and positioning served as a mannequin for extending the home’s dwelling space.  the unique log building was in good situation, however the secure, which had served as a storage shed, was in disrepair and needed to be demolished. likewise, the constructing’s western exterior wall, made up of matchboard, couldn’t be preserved as a result of it had been badly broken by woodworm, and dampness, mixed with an incorrect load switch which threatened to break down a part of it.the previous construction additionally featured an outbuilding, which the zurich-based follow determined to demolish and change it with a second residential unit that takes up the vocabulary of conventional design and connects seamlessly with the pre-existing construction. 

historically protected farmhouse in switzerland gets second life through kit architects' renovation
renovation and annex alternative buildings

 

two new residential models

 

the earlier barn served as a mannequin to increase the constructing’s dwelling space, making a spatial interaction between the bedrooms that are situated throughout the unique log home building, and the brand new space that takes benefit of barnlike excessive ceilings. the center space has saved its performance: housing the staircase, the entryway with a rest room on the primary ground, and a hallway, a dressing room, and a newly added toilet on the second ground. this a part of the constructing was additionally renovated and the first-floor ceiling was changed with one made from stable wooden as a result of its load-bearing capability was inadequate and sections of it confirmed indicators of sagging.

 

the second residential unit, a brand new building, has fully changed the previous shed, however its unique slope has been saved. nevertheless, the eaves of the north façade had been raised by round one meter to optimize room top, lighting, and the view of lake. throughout building, a sand-blasted concrete wall was used to switch the earlier quarry stone basis, whereas the attribute modifications in degree stay. the bottom ground accommodates two bedrooms and a rest room, the higher ground an open-plan kitchen, lounge and eating room. the unique log home wall stays unchanged and on show on one aspect of the shed.

historically protected farmhouse in switzerland gets second life through kit architects' renovation
vertical strip cladding within the type of conventional barns with sliding shutters

 

the brand new façade

 

the brand new façade was constructed with vertical strip cladding within the type of the normal barns and stables within the hamlet. for shade and privateness, the home windows may be coated with particular picket sliding shutters that evoke the unique look of the farmhouse. per the settlement improvement, projections and recesses divide the façade right into a small variety of bigger panels. the façade of the unique constructing has been left unchanged, apart from the set up of the doorway door the place a window was.

house at the buechberg adding another chapter to the 300 year history of the landmarked strick building 4
unit 1 | lounge

house at the buechberg adding another chapter to the 300 year history of the landmarked strick building 5
unit 1 | vertical, panoramic window

house at the buechberg adding another chapter to the 300 year history of the landmarked strick building 9
unit 2 | previous log home wall

1/4

unit 1 | hallway library

unit 1 | hallway library

unit 1 | historic chamber in the renovated old house

unit 1 | historic chamber within the renovated previous home

unit 2 | living room

unit 2 | lounge

unit 2 | horizontal, panoramic window

unit 2 | horizontal, panoramic window

challenge information:

 

 

title: home on the buechberg
designer: equipment architects
location: amlet tobler, in buechberg, switzerland

 

 

 

designboom has obtained this challenge from our ‘DIY submissions‘ characteristic, the place we welcome our readers to submit their very own work for publication. see extra challenge submissions from our readers right here.

 

edited by: myrto katsikopoulou | designboom

Leave A Reply

Your email address will not be published.