atelier SUPERB turns an previous concrete townhouse into a brand new restaurant

0 9

 

isagi restaurant renovation by atelier SUPERB

 

positioned in a preferred inventive hub and vacationer attraction of taichung, taiwan, atelier SUPERB turned an previous concrete townhouse into ‘isagi restaurant‘ inducing new views between the current and previous. this area is characterised by the wealthy and but forgotten historical past of each american and japanese affect in structure and road planning. because the land worth of this space soars, speedy renewal and additions of the high-rise buildings fragmented the size of the unique streetscape.

 

‘isagi restaurant’ is among the japanese townhouse duplexes remaining within the space, in order that atelier SUPERB in collaboration with chen-tien chu architect, sought to generate a cascading relationship between the unique and new, curating its historic characters over time. atelier SUPERB turns an old concrete townhouse into a new restaurant in taiwanall photographs courtesy of atelier SUPERB

 

 

a harmonious dialog between the brand new and the out of date

 

the architects selected to hide the service house of the restaurant on the again, maximizing the view in direction of the backyard on the eating space. the reconfiguration of the brand new linear stairs divides the house extra effectively and allows the house to be absolutely utilized. the 4 new load-bearing partitions on the bottom ground partition the kitchen, the entrance serving, prep space, and the non-public eating rooms, and on the identical time function the structural reinforcement for the present construction.

 

on the higher ground, the big north-facing non-public eating room might be separated into two smaller if wanted. when opened, the door panels are saved within the spare house above the steps, which additionally show the alteration of inner conditions and exterior expressions of the non-public eating rooms. the eating house dealing with the west finish is configured to accommodate principally three to 4 visitors, with the rear row seats embedded in barely elevated picket containers. in the meantime, the bathrooms — positioned below the steps on the bottom ground, and on the finish of the circulation on the higher ground— are appropriately obscured from the eating house with out interrupting the operation of the restaurant house.

atelier SUPERB turns an old concrete townhouse into a new restaurant in taiwan

 

 

a sensational fusion of the previous and current

 

a part of the backyard fences doubles as retaining partitions, on a planter mattress alongside the wall bushes of camellia flourish — it filters out the noise of passing visitors and reinforces the tranquil eating expertise. by the panorama — derived from the philosophy of {the japanese} backyard, ‘imaging the large from the small’ — they sought to evoke the visitors’ senses of seasonal adjustments. below the big chinese language tallow tree the entry gate stands, whereas medium-sized timber similar to jaboticaba and false aralia direct the visitors into the backyard.

 

on the function wall on the south facet, the mirror-like stainless-steel panels carry within the views of the elegant backyard from the neighbors, making a seamless visible extension of the panorama. the reflection pool outdoors of the window of the entrance serving desk carries within the greenery and the sunshine of glistening water. the stained, aged, and chiseled concrete wall enriches the inside mild and shadow that varies all through the day. atelier SUPERB turns an old concrete townhouse into a new restaurant in taiwan

 

the sharp-edged metallic end additionally aesthetically contrasts with the rawness of the uncovered concrete partitions. plywood, forged iron, wooden wool cement boards and uncovered concrete partitions full the inside. quite a few touches of the previous on the partitions are retained, such because the cement grout after the previous tiles have been stripped away and stains left by the paint. some wall surfaces have been sanded down to be able to preserve a steadiness between preserving the previous texture and the brand new house. 

atelier SUPERB turns an old concrete townhouse into a new restaurant in taiwan
the brand new window frames are intentionally offset from the exterior partitions to make them appear flippantly hooked up structurally

atelier SUPERB turns an old concrete townhouse into a new restaurant in taiwan
road view of the present constructing earlier than renovation —  previously used as an artist’s studio, painted in pale yellow and light-weight inexperienced

atelier SUPERB turns an old concrete townhouse into a new restaurant in taiwan
road view of the brand new restaurant at evening time

 

 

venture information:

 

identify: isagi restaurant
designer: atelier SUPERB and chen-tien chu architect

location: taichung metropolis, taiwan

 

 

designboom has acquired this venture from our ‘DIY submissionsfunction, the place we welcome our readers to submit their very own work for publication. see extra venture submissions from our readers right here.

 

edited by: christina petridou | designboom

Leave A Reply

Your email address will not be published.